Sposób przygotowania

Oby zrobić małe serniczki potrzebne są odpowiednie foremki-ranty. nie miałam takich ale miałam plastikowe butelki po wodzie mineralnej.

Rant wycięłam z plastikowej butelki, tak bym mogła wlać masę serową i schłodzić, tak my mi nic nie wyciekało. Rant od spodu wyłożyłam folią spożywczą a od wewnątrz wyłożyłam paskiem wyciętym z koszulki na dokumenty.

Herbatniki należy pokruszyć i utrzeć z masłem a następnie wyłożyć taką masą dno rantu na małe serniczki. Cytrynową galaretkę rozpuścić w jednej szklance gorącej wody i przestudzić. Serek przełożyć do większej misy i wymieszać z rodzynkami. Gdy galaretka przestygnie i lekko zacznie tężeć, należy ją wlać do serka i wymieszać. Odstawić do stężenia a następnie wylać na przygotowane wcześniej foremki. Odstawić ponownie do lodówki. Gdy stężeje udekorować owocami i zalać olejną galaretka rozpuszczoną w gorącej wodzie. Oczywiście galaretka musi być przestudzona i tężejąca. Na wierzch dużego sernika dałam borówki i maliny do małego cząstki klementynki, maliny oraz borówki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Bardzo fajny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    grasylwia

    Wygląda super kolorystycznie ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sofciak

    Extra
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajowy
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    lubię takie deserki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !