Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z daktylami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szkl
białko 6 szt
migdały 25 dag
daktyle 25 dag
czekolada gorzka 20 dag
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z daktylami

Z białek ubijać pianę dodając stopniowo cukier. Do sztywno ubitej piany dodać zmielone migdały, utartą czekoladę i pokrojone daktyle. wszystko delikatnie wymieszać. Na dnie brytfanny ułożyć wafle, wyłożyć ciasto. Piec w temp 160 stopni około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 11.06.2012 00:26
pycha
mimi 22.03.2012 21:10
super ciasto
Rogalik 30.06.2011 21:40
na pewno pyszne
irenka 12.02.2011 18:34
przepis fajny,wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak