Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z mąki ryżowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ryżowa 40 dag
masło 25 dag
cukier puder 15 dag
aromat migdałowy 2 łyzeczki
orzechy arachidowe 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z mąki ryżowej

Z mąki ryżowej, cukru pudru, masła i aromatu wyrobić ciasto. Z ciasta formować małe kulki, do każdego ciastka wcisnąć kawałek orzecha. Ułożyć na blaszce, piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.10.2013 07:45
bardzo fajne
Angelika10 20.08.2011 23:57
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak