Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizzerinki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na ciasto:
mąka 350 gram
drożdże 30 dag
sól pół łyżeczki
cukierp pół łyżeczki
Farsz:
pieczarki 500 gram
cebula 1 sztuka
ketchup do posmarowania
ser starty do posypania
woda 1-2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: pizzerinki

Zagniatamy ciasto.Wyrabiamy rękami maczanymi w oleju.
Ostawiamy do wyrosnięcia.
Pieczraki drobno siekamy,cebule również i razem podsmażamy na niewielkiej ilości oleju na patelni.Na koniec dodajemy pikantny ketchup i chwilkę razem podsmażamy.
Ciasto wałkujemy na grubość,jaką lubimy,wykrawamy kółka nieco wieksze niż szklanka(ja wykrawałam małą szklaną miseczką).Przekładamy na blachę wyłorzoną papierem do pieczenia.Każdy krążek ciasta smarujemy ketchupem,nakładamy porcję farszu i posypujemy serem.
Pieczemy w temp.190 stopni około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 10.09.2012 08:20
super
Kaja35 10.09.2012 08:20
super
iknkirke 29.06.2011 09:13
super
Smakosz6 20.06.2011 10:17
PYCHOTKA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak