Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka zapiekana w boczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
boczek wędzony 20 dkg
sól, pieprz
oliwa
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka zapiekana w boczku

Pierś z kurczaka pokroić w plastry jak na kotlety, następnie z oliwy, soli, piepru grubego oraz papryki slodkiej zrobić marynatę. Wstawić do marynaty mięso na 2 godziny. Potem owijać kawałki kuczaka boczkiem, zapinać wykałaczkami i piec w temperaturze 170 stopni w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem około 30-40 minut. Podawać z ryżem lub puree ziemniaczanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 13.07.2011 00:11
świetne danie
monika154 21.05.2011 19:31
pyszne
Kate131 03.01.2011 18:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak