Sposób przygotowania

Na przełożenie:
# 1 szklanka cukru
# 6 białek
# 1 opakowanie kremu karpatkowego
# 1 słoiczek (250g) powideł śliwkowych
# 15-20 dkg orzechów włoskich posiekanych
# 50 ml spirytusu
# parę kropli araku
# do kremu karpatkowego mleka 1/2 l i kostka margaryny lub masła

Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto jak na pierogi, podzielić na 2 równe części i wylepić nim 2 takiej samej wielkości blachy( normalne standardowe. Ciasto posmarować powidlami. Białka ubić na sztywno dodając szklankę cukru i rozsmarować po powidłach. Pianę posypać orzechami i wstawić do nagrzanego pieca 180*C - upiec oba ciasta ok. 40 min.Następnie zrobić krem wg opisu na opakowaniu( ja dałam mniej Kasi o 1/4 kostki), dodać też do kremu spirytus i trochę araku.Przełożyć ostygnięte ciasto w następujący sposób.Na pierwszy placek wyłożyć krem karpatkowy, nakryć drugim plackiem odwróconym do góry nogami czyli bezą do środka. Lekko przycisnąć i polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    slinka leci
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    ojjj tak! ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    świetne to ciasto!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    super :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    przepyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Do kawki w sam raz:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    mniam ,aż ślinka cieknie
  • 4
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszności
  • 3
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mmmm.. nic tylko zjesc
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też bym zjadła:) kawę piję a ciastem nikt nie częstuje:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    wygląda obłędnie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    po prostu delicja;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    przepyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię takie eleganckie przekładańce.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    prześliczne!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super ciasto
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smakowicie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    u mnie nazywa się to pani Walewska:) Moje ulubione;):)
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    mam tylko jedno określenie: wspaniałe!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    nie jadłam takiego ciasta, ale brzmi smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    prezentuje się smakowicie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !