Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 4 sztuki
szpinak 400 g
twaróg 150 g
jaja 2 sztuki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane szpinakiem

Umyj szpinak i gotuj na parze przez 10 minut. Po 5 minutach zamieszaj, by równo się gotował. Kiedy będzie gotowy, przełóż na sitko i naciśnij, by usunąć nadmiar wody. Dokładnie posiekaj. Odetnij czubek każdego pomidora, tak by tworzył nakrycie. Usuń nasiona i miąższ. Posól w środku. Ubij jajka z serem fromage, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodaj szpinak. Ugarniruj tą masą pomidory i nałóż z powrotem odcięte czubki. Włóż pomidory do miski do gotowania o maksymalnej objętości. Gotuj na parze przez 20 minut. Podawaj na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 04.01.2011 23:54
PRZEPIĘKNE!
Tahitha 02.01.2011 12:06
Pomidory nadziewane są super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak