Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka w sosie piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1 kg.
cebula 0,5 kg
oliwa 0,5 szkl.
cukier 1 łyżeczka
piwo 1 szkl.
śmietana 200 ml.
ocet
sól
pieprz
mleko 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka w sosie piwnym

wątróbki umyć,usunąć błony i zalać mlekiem,wstawić do lodówki na ok.2godz.doprawić oregano i tymiankiem,cebulę pokroić w talarki,zalać odrobiną wody dodać łyżkę oliwy,cukier i ocet,gotować na małym ogniu ok.10min,aż wyparuje woda,na patelnię wlać oliwęi usmażyć wątróbkę,doprawić solą i pieprzem,przełożyć wraz z cebulą na pólmisek i przykryć aby nie wystygła,do tłuszczu ze smażenia wlać piwo i podgrzać na średnim ogniu,zdjąć i wymieszać ze śmietaną,tak przyrządzonym sosem polać wątróbkę z cebulą,podawać z młodymi ziemniakami posypanymi siekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.04.2013 10:31
takiej jeszcze nie jadłem
Wafelek2601 18.11.2012 09:47
Super
IKrakowianka 02.03.2012 23:18
bardzo ciekawy przepis na wątróbkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak