Sposób przygotowania

Mięso dokłądnie umyć i wysuszyć, natrzeć solą i sproszkowanymi ziołami, polać sokiem z połowy cytryny wymieszanym z brandy. Zawinąć w płatek folii aluminiowej i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia przełożyć mięso do natłuszczonej formy do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. W czasie pieczenia polewać rosołem z kostki i wyciekającym sosem. Następnie mięso wyjąć i ostudzić. Dokładnie zlać sos i uzupełnić do objętości 1 szklanki. Żelatynę zalać 2-3 łyżkami zimnej wody, pozostawić do napęcznienia. Sos pieczeniowy zagotować, wymieszać z żelatyną i lekko ostudzić. Mięso podzielić na plastry, owoce odcedzić z zalewy. Na eleganckim półmisku przekładać plastry mięsa i plastry owoców, zalać gęstniejącą galaretą. Wstawić do lodówki przynajmniej godzinę przed podaniem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię potrawy z indyka
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacyjny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !