Sposób przygotowania

Gruszki zalewamy zimną wodą. Stawiamy na małym ogniu i zagotowujemy. Gotujemy ok. 45 minut na ostatnie 15 minut dodajemy goździki, cynamon i gotowe. Gruszki używane przeze mnie są bardzo słodkie także nie dodaję dodatkowo cukru. Jeśli ktoś ma taką potrzebę dodaje cukier wg uznania. Gruszki po ugotowaniu można oczywiście zjeść.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    chętnie spróbuję;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Trzy garście gruszek! jak się nie ma swoich suszonych to trochę drogi ten kompot:) u mnie susz jest bardzo drogi nie wiem jak u innych.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    o kupowanych nawet nie myślę :) Akurat mam takie szczęście, że nigdy suszonych grzybów, jabłek itp. nigdy nie musiałem kupować. Plusy dostępu do owoców sadu czy ogródka ;o). Swoją drogą nawet nie wiem czy takie gruszki (akurat ta odmiana ze zdjęcia) są dostępne. To jakaś stara odmiana mająca dobrych kilkadziesiąt lat. Kiedyś były duże teraz od kilkunastu lat rodzą się bardzo małe - ale za to mega słodkie. Suszę te gruszki w całości (są małe).
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    ekstra!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Nie piłam jeszcze takiego kompotu, ale z chęcią bym posmakowała.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magula

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !