Sposób przygotowania

Ziemniaki trzemy i odlewamy połowę wody. Podgardle kroimy w kostkę i wytapiamy tłuszcz na patelni. Wytopione dodajemy do masy ziemniaczanej wraz z przyprawą do ziemniaków. Mieszamy i aby uzyskać odpowiednią gęstość dodajemy mąkę ziemniaczaną. Smażymy na rozgrzanym smalcu na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    tak nigdy nie robiłam, ja lubię na taki placek położyć kapustę ze skwarkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przyznam,że dla mnie to tez nowość.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    w takiej wersji jeszcze nie jadłam...ale muszę wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    fajne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    syte wędzonką placki....ps. ze świezych typowej ogórkowej nie robiła, choć lubię ogórki na ciepło smażone ostatnio dodałam je do placków i taka nasza po babci kaszubce "krepnica z górka"smażona kaszanka ze świeżym ogórkiem...są w przepisach moich....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    wyglądają cudnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !