Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z marchewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 kg
kminek 2 łyżeczki
sól
cukier
marchewki 4

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z marchewką

Kapustę szatkujemy i przekładamy do kamionkowego naczynia. Dodajemy kminek, plasterki marchewki, sól, cukier i dokładnie mieszam. Odstawiamy w chłodne miejsce i ubijamy drewnianym kijkiem. Gdy pierwsze soki zaczną się wydzielać czekamy kilka dni (nie przerywamy \"traktowania\" kapusty kijkiem kilka razy dziennie) i następnie odciskając sok, kapustę nakładamy do słoików. Szczelnie zakręcamy. Taka kapusta potrafi przestać całą zimę, a nawet dłużej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 18.02.2013 15:24
Bardzo lubię taką kapustę
zuzanna_z 06.03.2012 11:09
extra
Izabela/bella81 10.11.2011 12:06
pyszna kapucha:)
Motorek 13.08.2011 09:37
smaczna taka swojska kapucha
Monika193
Monika193 24.02.2011 20:45
super na suróweczkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak