Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy i przekładamy do kamionkowego naczynia. Dodajemy kminek, plasterki marchewki, sól, cukier i dokładnie mieszam. Odstawiamy w chłodne miejsce i ubijamy drewnianym kijkiem. Gdy pierwsze soki zaczną się wydzielać czekamy kilka dni (nie przerywamy \"traktowania\" kapusty kijkiem kilka razy dziennie) i następnie odciskając sok, kapustę nakładamy do słoików. Szczelnie zakręcamy. Taka kapusta potrafi przestać całą zimę, a nawet dłużej.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super na suróweczkę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna taka swojska kapucha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszna kapucha:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo lubię taką kapustę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !