Sposób przygotowania

Gruszki osączyć i pokroić w ćwiartki.
Masło z cukrem rozpuścić w rondlu,dodać kakao i odrobinę wody, chwilę potrzymać na ogniu i ostudzić.Ubić pianę z białek. Dodać do masy kakaowej żółtka,zapach rumowy,olej, proszek do piecz. oraz przesianą mąkę. Cały czas mieszać i delikatnie dodawać pianę z białek. Przełożyć do tortownicy, ułożyć owoce. Piec w 180 stopniach ok 45min. Polać polewą orzechową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    wyśmienite:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    uwielbiam połączenie gruszek z czekoladą

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !