Sposób przygotowania

kalafiora umyć i podzielić na różyczkiugotować w osolonej wodzie ok.15min.odcedzić wywar zostawić,cebulę posiekać i zeszklić na oliwie,dodać mięso mielone,doprawić solą,pieprzem,papryką i tymiankiem,wymieszać i smażyć ok.10min.z masła i mąki zrobić zasmażkę,dodać wywar z kalafiora,śmietanę i połowę startego sera,gotować ok.5min.doprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową,w naczyniu żaroodpornym ułożyć kalafiora i mięso polać sosem i posypać resztą sera,zapiec w piekarniku w temp.200st.ok.20min.na wierzch posypać posiekaną natkę pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny pomysł,warto spróbować !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !