Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bazyliowe pstrągi w migdałach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg bez głowy i wnętrzności 5
masło osełka
bazylia pęczek
cytryna
migdały
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowe pstrągi w migdałach

Ryby umyć,osuszyć i przekroić wzdłuż na dwa filety. Skropić sokiem z cytryny i odstawić na kilka min. W tym czasie zmiksować miękkie masło z pęczkiem bazylii. Masą smarować pstrągi z obu stron i układać na blasze na folii aluminiowej(wysmarowanej odrobiną oliwy z oliwek,dla smaku). Posypać obficie przyprawą do ryb i posypać migdałami (część zostawić). Zapiec po 7min z każdej strony w 180stopniach. W trakcie skropić odrobiną soku z cytryny. Po wyjęciu posypać resztą migdałów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 21.07.2012 21:16
fajny przepis na psytrąga
Jolanta40 13.05.2011 07:45
uwielbiam pstrąga, ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak