Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwaśna zupa ze szczawiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 250 gram
bulion na żeberkach 1,5 litra
włoszczyzna suszona do zupy
śmietana kilka łyżek
pietruszka suszona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kwaśna zupa ze szczawiem

Zagotowujemy bulion,dodajemy włoszczyznę i pokrojone liscie szczawiu.Gotujemy około 10 minut i wlewamy śmietanę.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Wsypujemy suszoną natkę pietruszki.Podajemy z ziemniakami gotowanymi oddzielnie,pokrojonymi w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 23.06.2011 23:39
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak