Sposób przygotowania

Rybę sprawić. Głowę, ogon (jeśli mamy więcej karpi, które wykorzystaliśmy inaczej to można więcej głów i ogonów dodać) włożyć do garnka. Dodać marchewkę i 2 cebule pokrojone w ćwiartki. Wszystko zalać litrem wody i gotować 1,5 godziny na małym ogniu. Wywar przecedzić. Pozostałe 2 cebule obrać, pokroić w kostkę, zalać połową wywaru i gotować do miękkości. Rybę pokroić w dzwonka, zalać drugą częścią wywaru i gotować ok. 20 minut.Wyjąć ją, ułożyć na półmisku. Oba wywary połączyć, zmiksować. Dodać rodzynki oraz sparzone, obrane ze skórki i posiekane migdały. Doprawić. Rybę zalać na półmisku i zostawić do zastygnięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !