Sposób przygotowania

kapuśtę obrać i poszatkować,fasolę umyć odciąć końcówki,czosnek obrać i przecisnąć,marchew,ziemniaki,cebulę obrać i pokroić w kostkę,cebulę posiekać,pomidory obrać i pokroić w kostkę,na patelni rozgrzać oliwę włożyć ziemniaki,cebulę i czosnek,zeszklić,osolić dodać liść laurowy,ziele i pieprz wlać bulion i zagotować,dodać marchew,fasolkę i kapustęgotować jeszcze ok.20min.gdy warzywa zmiękną,wsypać groszek i pomidory,gotować ok.5min.dodać masło i doprawić do smaku na koniec posypać koperkiem,ugotowane warzywa można zmiksować,a zupę podawać z grzankami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !