Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy cielęce z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
masło 3 łyżki
majeranek
cytrynka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 250 ml
cielęcina bez kości 80 z udźca
jabłka 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy cielęce z jabłkami

Cielęcinę pokroić na niezbyt grube plastry. Zbić tłuczkiem na grubość ok. 1 cm, oprószyć mąką, solą i pieprzem. 2 łyżki masła rozgrzać na patelni, zrumienić na nim mięso. Jabłka umyć i obrać. Skórkami wyłożyć rondel, posypać majerankiem. Na tym ułożyć mięso, podlać bulionem, dusić aż będzie całkiem miękkie. Jabłka pokroić na cząstki, skropić sokiem z cytryny. Posypać cukrem i majerankiem. Resztę masła rozgrzać w rondelku i poddusić na nim jabłka. Na półmisku kładziemy najpierw jabłka, potem zrazy. Wszystko polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 23.12.2011 20:27
pyszne!!!
Motorek 26.03.2011 00:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak