Sposób przygotowania

Z mąki,margaryny,cukru,żółtek jaj,proszku do pieczenia zagniatamy ciasto.Odstawiamy do lodówki do schłodzenia.Blachę wykładamy papierem.Dno formy wylepiamy połową ciasta.Na nie kładziemy dżem wymieszany z łyżeczką cynamonu.Ubijamy białka i wykładamy na jabłka.Resztę ciasta zcieramy na tarce wprost na ciasto.Pieczemy w temp.180 stopni aż wierzch ciasta zbrązowieje.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    uwielbiam jabłecznik
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniały
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    najlepsze ciasto-jabłecznik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !