Sposób przygotowania

jaja utrzeć z cukrem, dodać mąkę, wodę i olej, miksować na najwyższych obrotach, powoli dosypywać proszek do pieczenia i cukier waniliowy, na koniec dodać aromat. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji połowę przelać do blachy, a do pozostałej części dodać kakao, wylać na pierwszą część. Piec 30-40 minut w 180 stopniach.
W 0,5 l wody rozpuścić 2 galaretki agrestowe i zostawić do stężenia.
Śmietanę, cukier i wiórki zagotować aż do rozpuszczenia cukru.
Ciasto wyjąć z piekarnika, na wierzch dac jeszcze ciepłą masę, na nią położć pokrojone w plasterki banany, i zalać tężejącą galaretką. Do momentu podania przechowywać w lodówce.
Smacznego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !