Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki na piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
mleko 1,5 szkl
piwo 0,5 szkl
jajko 1 szt
sól
filet z kurczaka 3 szt
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
pieczarki 1 kg
olej
cebula 2 szt
żółty ser 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placki na piwie

Z mąki, mleka, piwa i jajka robimy ciasto naleśnikowe. Filety kroimy w cienkie paski, posypujemy przyprawą i smażymy na oleju. Pieczarki ścieramy na tarce i dusimy z drobną posiekaną cebulą. Mięso i pieczarki dodajemy do ciasta, mieszamy i smażymy jak naleśniki. Posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku, aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.06.2013 09:39
koniecznie muszę zrobić
TEtalicha 13.06.2013 21:32
zdarza się zrobić i mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak