Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski francuskie grzybowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 2 łyżki
żółtko jajek 2
grzyby leśne 3 łyżki
mąka 2 łyżki
pietruszka
koperek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski francuskie grzybowe

grzyby gotujemy i drobno siekamy , masło ucieramy dodając żółtka rozetrzeć z grzybami , solimy , pieprzymy i dodajemy zieleninę . Białka ubijamy dodajemy do masy mąkę również . Wodę zagotowujemy z sola , łyżeczką nabieramy ciasto i wkładamy do wrzątku. Gotujemy 3 minutki . Kluski te najlepiej podawać do rosołu , grzybowej albo pomidorowej .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 18.05.2011 22:28
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak