Sposób przygotowania

CIASTO
Zagotować wodę w garnku z margaryną , dodać mąkę , gotować rozcierając masę.
Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jajka i ucierać mikserem około 10 minut.
Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem płaskiej blasze.
Piec kolejno w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temp. 200 stopni. Ostudzone ciasto przełożyć przygotowanym kremem karpatka i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Polecam ten przepis!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    przepis znany i dobry
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    też uważam ,że przepis znany,nic nowego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !