Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
margaryna 0,5 kost
woda 1/4 l
mąka 1 szkl
krem do karpatki 1 opak
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

CIASTO
Zagotować wodę w garnku z margaryną , dodać mąkę , gotować rozcierając masę.
Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jajka i ucierać mikserem około 10 minut.
Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem płaskiej blasze.
Piec kolejno w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temp. 200 stopni. Ostudzone ciasto przełożyć przygotowanym kremem karpatka i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 01.07.2011 21:43
też uważam ,że przepis znany,nic nowego
irenka 15.02.2011 20:49
przepis znany i dobry
Szarrikka 01.01.2011 19:59
Polecam ten przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak