Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z kleiku ryżowego

apb
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kleik ryżowy 2 opakowania
margaryna 1 i 1/4 kostki
cukier 1 szklanka
jajko 5 sztuk
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z kleiku ryżowego

Kleik wymieszać mikserem z margaryną, dodać cukier i jajka, miksować na najwyższych obrotach, dodać cukier waniliowy. Miksować do uzyskania jednolitej masy.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, z ciasta formowac kulki z dziurką (jak kluski śląskie). Piec około 15-20 minut. Po upieczeniu wyjąć ciastka i napełniać dżemem.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 29.02.2012 06:44
lubie
Mala 01.01.2011 20:13
uwielbiam je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak