Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z farszem pieczarkowym

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy
pieczarki 8 dużych
cebula 2
sól
pieprz
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
ser

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z farszem pieczarkowym

Farsz: Pieczarki czyścimy i myjemy, następnie kroimy na plasterki. Cebulę obieramy i kroimy na kawałki. Całość smażymy na patelni, częściowo dusimy. Przyprawiamy solą, pieprze, pieprzem ziołowym, papryką. Mieszamy. Gdy farsz będzie gotowy ser kroimy na plastry. Na kromkę chleba tostowego nakładamy porcję farszu i przykrywamy plasterkiem sera. Całość przykrywamy kromką i wkładamy do tostera. Zapiekamy. Możemy podać z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 20.06.2012 20:59
pycha
iga2 02.01.2011 15:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak