Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowa z szybkowara

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 sztuka
masło 5 dkg
mąka 1 łyżka
woda 1 litr
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
śmietana 1/3 szklanki
żółtko jajek 1 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
groszek ptysiowy wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowa z szybkowara

Seler oczyścić i drobno pokroić. W szybkowarze rozgrzać połowę masła, wrzucić seler i dusić ok. 5 minut. Z reszty masła i mąki zrobić zasmażkę, rozcieńczyć wodą i dodać maggi, wlać do selera. Szybkowar zamknąc i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar odłączyć. Wlać wymieszaną z żółtkiem śmietanę i zmiksować. Doprawić. Podawać z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 11.11.2012 11:03
ooo fajna zupka;)
Iwona51
Iwona51 27.12.2011 11:23
pycha
Kopiko1983 11.12.2011 16:33
Bardzo smaczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak