Sposób przygotowania

Seler oczyścić i drobno pokroić. W szybkowarze rozgrzać połowę masła, wrzucić seler i dusić ok. 5 minut. Z reszty masła i mąki zrobić zasmażkę, rozcieńczyć wodą i dodać maggi, wlać do selera. Szybkowar zamknąc i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar odłączyć. Wlać wymieszaną z żółtkiem śmietanę i zmiksować. Doprawić. Podawać z groszkiem ptysiowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Bardzo smaczna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    ooo fajna zupka;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !