Sposób przygotowania

Filet delikatnie rozbijamy na prostokątny płat ,nie za cienki. solimy i pieprzymy z każdej strony .Wnętrze fileta smarujemy keczupem i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Pieczarki drobno kroimy,cebule w kostkę .Na oleju podsmażamy cebule ,następnie dodajemy pieczarki i dusimy razem .Po 15 minutach dodajemy bułkę tartą i jajka.Lekko podsmażamy.Studzimy.Filet wyciągamy z lodówki ,nakładamy wystudzony farsz .Zwijamy w rulon i obwiązujemy nicią najlepiej bawełniana .Odsmażamy na patelni ,a następnie przekładamy do brytfanny i pieczemy w 150* C przez około 1 godzinę .Od czasu do czasu polewamy sosem wytwarzanym podczas pieczenia .Mięso nie będzie suche. Można jeśc na zimno lub ciepło .Z wytworzonego sosu z brytfanki możemy zrobic sos do rolady ,wystarczy dodac 2 łyżki śmietany i dokładnie rozmieszac.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    świetny przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawy przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    fajna
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne mięsko
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    polecam warto zrobić
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pyszna jest pieczeń z indyka ,robię odświętnie bo droga ale z każdym nadzieniem jest przesmaczna..
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    supert
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    już mama ochotę na te roladki;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !