Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto serowe z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 1 kg
cukier 40 dkg
masło 12 dkg
żółtko jajek 10 sztuk
białko 6 sztuki
grysik 1 łyżka
daktyle 5 dkg
figi 5 dkg
migdały 10 dkg
skórka cytrynowa
sól
wanilia
mąka
drożdże 1 opakowanie
rodzynki 10 (drobne)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto serowe z bakaliami

Ser przepuścić przez maszynkę, a następnie utrzeć w makutrze z cukrem, masłem i żółtkami na gładką masę. Dodać drobno posiekaną wanilię, otartą skórkę z cytryny, zmielone migdały. Bakalie pokroić w cienkie plasterki i odłożyć. Do masy serowej dodać drożdże w proszku, mąkę, grysik, bakalie. Całość dokładnie wymieszać, dodać szczyptę soli, pianę z białek, delikatnie wymieszać, przełożyć do wysokiej foremki i piec w niezbyt nagrzanym piekarniku 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 09.11.2011 17:14
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak