Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 8 szt
chrzan tarty 3 łyżki
ser żółty 10 dag
śmietana 18 proc 1 łyżeczka
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja po polsku

Jaja po ugotowaniu przekrajamy na pół a żółka wydrążamy. Żółtka przecieramy mieszając później z chrzanem ,śmietaną i natką pietruszki.Doprawić solą i pieprzem. Powstałą masą żółtkową wypełniamy miejsca po żółtkach. Tak nafaszerowane jaja układamy w naczyniu wysmarowanym masłem posypując startym żółtym serem a następnie zapiekamy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 14.08.2011 09:43
super
Emilia21 14.08.2011 09:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak