Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka grzybowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 1 kg
grzyby suszone 3 dag
cebula 1 sztuka
śmietana kremówka 1 szklanka
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
siekany koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka grzybowa

Grzyby suszone moczymy i gotujemy do miekkosci . Odsaczamy . Cebule siekamy i smazymy na masle na szklisto . grzyby obgotowujemy , odcedzamy , dodajemy do cebuli i dodajemy gotowane grzyby suszone . Zmniejszamy ogien i dusimy pod przykryciem ok 40 minut . Smietanke mieszamy z maka i dodajemy do grzybow . Przyprawiamy sola i pieprzem . Podgrzewamy jeszcze 10 minut mieszajac . Gotowe danie posypujemy koperkiem .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 17.09.2013 08:02
smaczna :-)
gosia561 29.09.2011 18:14
smaczne grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak