Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik biszkoptowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 3 sztuki
miód 2/3 szklanki
cynamon 1,5 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
aromat waniliowy
orzechy mielone 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik biszkoptowy

Do mąki dodać cynamon, sodę, sól, proszek do pieczenia. Jajka ubić. Nadal ubijając, dodać miód i oliwę. Mieszając, powoli wlecą kawę, którą rozpuściliśmy w 3/4 szklanki ciepłej wody i wsypywać mąkę. Wszystko wymieszać ze zmielonymi orzechami, aromatem waniliowym. Średnią tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułą tartą. Wlać ciasto. Piec 20 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 13.11.2011 00:46
super pomysł
Ewelina38 16.08.2011 13:48
bardzo smaczne ciasto
Mirka-Ludomila 09.04.2011 09:54
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak