Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty czerwonej z gruszką .

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 50 dag
gruszka 1
por (biała część) 2
oliwa 2 łyżki
koper 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
woda letnia 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
jabłko 1 czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty czerwonej z gruszką .

Kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach .Zalewamy wrzątkiem na 10 minut ,a następnie odcedzamy na druszlaku i studzimy .Z wody ,soku z cytryny i cukru robimy zalewę ,którą wlewamy do kapusty .Po 10 minutach dodajemy pociętego w cienkie krążki pora i drobno pokrojone jabłko i gruszkę .Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy .Dodajemy koper i natkę z pietruszki drobno posiekana i jeszcze raz mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 04.10.2013 13:52
smaczna do obiadu
anemon 25.08.2013 15:05
Podoba mi się Twój pomysł, chętnie wypróbuję.
misia53 23.06.2013 14:08
świetna kompozycja
ankaryba 13.05.2013 08:13
smaczna :-)
Grażyna13 03.01.2013 14:18
Pyszny pomysł:)
Pietruszka 04.10.2012 13:04
ciekawa surówka
Aneta41 20.06.2012 10:09
z gruszką jeszcze nie jadłam kapusty
zuzanna_z 20.04.2012 13:21
smaczne
ben-ka 02.01.2011 10:46
Lubie czerwoną kapustę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak