Sposób przygotowania

Kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach .Zalewamy wrzątkiem na 10 minut ,a następnie odcedzamy na druszlaku i studzimy .Z wody ,soku z cytryny i cukru robimy zalewę ,którą wlewamy do kapusty .Po 10 minutach dodajemy pociętego w cienkie krążki pora i drobno pokrojone jabłko i gruszkę .Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy .Dodajemy koper i natkę z pietruszki drobno posiekana i jeszcze raz mieszamy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubie czerwoną kapustę:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    z gruszką jeszcze nie jadłam kapusty
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    ciekawa surówka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszny pomysł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczna :-)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetna kompozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Podoba mi się Twój pomysł, chętnie wypróbuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna do obiadu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !