Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy ,solimy i lekko dusimy rękami.Odstawiamy na chwile .Wrzącą wodą zalewamy kapustę ,po 10 -15 minutach wrzucamy na druszlak by odciekła od nadmiaru wody.Rodzynki moczymy w soku z porzeczki .Świeże śliwki kroimy na pól i usuwamy pestki.Kapustę łączymy z rodzynkami ,śliwkami i sokiem ,w którym moczyły się rodzynki .Doprawiamy do smaku sola .pieprzem i cukrem. Posypujemy posiekanym koperkiem i schładzamy w lodówce 30 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to musi być ciekawy smak.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Fajniusie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Surówka ze słodką nutą - apetyczna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !