Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka andaluzyjska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krucha sałata 1 główka
pomidor 4 sztuki
cebula 1 sztuka
kukurydza 1 puszka
jajko 3 sztuki
sos
ocet winny 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
cukier
sól
pieprz
oliwki 20 sztuk
ogórek 1 sztuka
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka andaluzyjska

Przygotować sos: czosnek obrać, zmiażdżyć, połączyć z oliwą oraz octem i zmiksować. Przyprawić. Sałatę podzielić na liście, porwać na małe kawałki. Ogórek razem ze skórką pokroić w plasterki. Pomidory pokroić na ósemki, a cebulę w piórka. Jajka ugotowac na twardo i pokroić na cząstki. Sałatę i ogórek położyć na dnie salaterki, polać sosem. Następnie ułożyć pomidora, posypać cebulą. Dodać kukurydzę osączoną z zalewy. Tuńczyka osączyć, rozdrobnić i wyłożyć na sałatkę. Przyzdobić jajkami i oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 17.04.2011 21:42
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak