Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie a\'la milanówek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 2 łyżki
olej 1/3 szklanki
ocet 10 % 1/4 szklanki
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
cebula biała 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka
matijasy 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie a\'la milanówek

w rondlu rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w półksiężyce cebulę,dodać cukier i chwilę smażyć. Mieszając wlać ocet, dodać liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy. Wymieszać i dusić kilkanaście minut. Zdjąć z ognia, wystudzić i dodać wymoczone, pokrojone w kawałki filety. Włożyć do lodówki na 2-3 dni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 11.11.2012 11:10
pyszności!;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak