Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos myśliwski

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 kg
kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa myśliwska 30 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
marchewki 5
Liść laurowy suszony Prymat 4
grzyby suszone 2 łyżki
boczek wędzony 30 dag
żeberka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos myśliwski

Grzyby noc wcześniej moczymy w 500ml przegotowanej wody. Następnego dnia do garnka wylewamy grzyby wraz z wodą, żeberka, wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie oraz owoce jałowca. Zagotowujemy to, a w międzyczasie drobno siekamy kapustę białą i odciskamy sok z kapusty kiszonej i trzemy marchewki na średnich oczkach. Kapusty i marchew dodajemy do gotującego się wywaru, dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę oraz częściowo wytopiony boczek na patelni (bez tłuszczu). Całość mieszamy i gotujemy na wolny ogniu, aż kapusta będzie miękka. Od czasu do czasu mieszamy, aby bigos się nie przypalił. Pod koniec dodajemy koncentrat i dokładnie mieszamy. Trzymamy jeszcze chwilę na ogniu i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 11.11.2012 11:12
bardzo lubię go!;]
annagebalska 21.08.2012 09:05
ciekawy przepis
kasienka23 01.03.2012 08:45
zjadłabym taki bigosik, bardzo lubię
Motorek 18.04.2011 00:04
super
kuklik 25.02.2011 13:31
jadłam pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak