Sposób przygotowania

Grzyby noc wcześniej moczymy w 500ml przegotowanej wody. Następnego dnia do garnka wylewamy grzyby wraz z wodą, żeberka, wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie oraz owoce jałowca. Zagotowujemy to, a w międzyczasie drobno siekamy kapustę białą i odciskamy sok z kapusty kiszonej i trzemy marchewki na średnich oczkach. Kapusty i marchew dodajemy do gotującego się wywaru, dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę oraz częściowo wytopiony boczek na patelni (bez tłuszczu). Całość mieszamy i gotujemy na wolny ogniu, aż kapusta będzie miękka. Od czasu do czasu mieszamy, aby bigos się nie przypalił. Pod koniec dodajemy koncentrat i dokładnie mieszamy. Trzymamy jeszcze chwilę na ogniu i gotowe.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    jadłam pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    zjadłabym taki bigosik, bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    bardzo lubię go!;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !