Sposób przygotowania

Kolendrę wraz z pieprzem ucieramy w moździerzu. Cebulę kroimy w wiórki. Na suchej patelni wytapiamy boczek pokrojony w plastry grubości 2 cm. Gdy się zarumieni z dwóch stron, zdejmujemy go z patelni i wkładamy wątróbkę wołową. Smażymy z dwóch stron ok. 4 minut z każdej strony (jeśli wątróbki wcześniej nie pokroiliśmy i smażymy większe kawałki nakłuwamy ją widelcem). Po przewróceniu na drugą stronę posypujemy ją mieszanką kolendry i pieprzu. Gdy się usmaży przekładamy do boczku i na patelnię wrzucamy cebulę. Posypujemy solą i smażymy pod przykryciem do miękkości. W oddzielnym garnku z bulionem dodajemy cebulkę wraz z tłuszczem, dodajemy wątróbkę oraz boczek i dusimy pod przykryciem 7 minut. Jeśli sos nie jest zbyt gęsty zaciągamy go mąką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    ciekawe jak smakuje, zawsze w dystansem podchodzę do \"wątroby\", ale może się skusze...
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Lubie taką :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam, smaczna;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !