Sposób przygotowania

Fasolę moczymy w letniej, przegotowanej wodzie przez noc. Golonkę wkładamy do zimnej wody i gotujemy na niewielki m ogniu wraz z kostką rosołową. Po 1,5h wrzucamy fasolę. Gotujemy 30 minut. Wrzucamy pokrojoną w plasterki marchew, pietruszkę i seler wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i pieprzem kolorowym. W międzyczasie na suchej patelni wytapiamy surowy boczek wraz z dodanym po chwili boczkiem wędzonym. Po kolejnych 30 minutach wrzucam pokrojone ziemniaczki, wytopione boczki oraz majeranek i gotujemy do miękkości ziemniaków. Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Fasolową też muszę ugotować... Zapowiada się fasolowe święto :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Paweł29

    Mmm.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ekstra smakuje;]
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    musi być pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !