Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 szklanki
ocet 10 % 1/2 szklanki
olej roślinny 4 łyżki
cuker 4 łyżki
sól 1/2 łyżki
czosnek ząbki 1
papryka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana

Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w paski. Z wody, octu, oleju, cukru, soli robimy zalewę i zagotowujemy. W słoikach ciasno układamy paprykę, na każdy słoik dodajemy 1 ząbek czosnku, 1 liść laurowy, 3 ziela angielskie i zalewamy gorącą zalewą. Wekujemy 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 28.02.2012 16:50
najlepsza :)
edyta44 12.01.2012 12:40
pysznosci uwielbiam
sylwia / sytofala 06.09.2011 20:54
smaczna
Stenka 06.09.2011 19:37
Tez tak robię, tylko olej nie daję do gorowania, tylko wlewam na koniec trochę do słoikow
iknkirke 02.08.2011 10:15
pycha
Izabela/bella81 15.07.2011 10:21
dobra jest
Joanna108
Joanna108 02.01.2011 10:39
Robię bardzo podobną. Pychotka !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak