Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna rolada z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
mleko
czosnek 4 ząbki
Goździki całe Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna rolada z kurczaka

Naciąć udka przy stawach, skrzydełka odciąć i zdjąć skórę z kurczaków. Mięso oddzielić od kości i zmielić. Dodać zmielone jajka, namoczoną w mleku bułkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz zmielone goździki. Wszystko wyrobić jak na mielone. Następnie mięso umieścić w lekko osolonej skórze, formując roladę. Całość owinąć zwilżoną i posmarowaną masłem ściereczką.. Gotować na parze ok. 1 godziny od momentu zawrzenia wody. Podawać na zimno do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak