Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort migdałowo daktylowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier puder 35 dag
cukier wanilinowy 1 łyżka
daktyle 25 dag
migdały 20 dag
masło 20 dag
mleko 150 ml
galaretka owocowa 1 szt
Biszkopty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort migdałowo daktylowy

Migdały zemleć, daktyle drobno posiekać. Jajka utrzeć z 25 dag cukru pudru na puszystą masę. Dodać daktyle,migdały, cukier waniliowy i zmielone biszkopty, wymieszać.ciasto wyłożyć do tortownicy i piec w temp 180 stopni około 25 minut. Po ostudzeniu ciasto pokroić na 3 części. Galaretkę rozpuścić w 150 ml wody, ostudzić. Masło utrzeć z pozostałym cukrem stopniowo dodając zimne mleko i płynną galaretkę. Tak przygotowanym kremem przełożyć tort.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.12.2013 22:18
Fajne połączenie.
ankaryba 19.04.2012 13:11
pyszny!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak