Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z kaszą jaglaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 25 dkg
kasza jaglana 1 szklanka
suszone śliwki bez pestek 20 dkg
masło 4 łyżki
cukier 1 łyżka
cynamon szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z kaszą jaglaną

Kaszę, boczek oraz śliwki umyć. W rondlu rozgrzać 2 łyżki masła, dodać kaszę i smażyć na małym ogniu. Wlać 4 szklanki osolonego wrzątku, dodać boczek i gotować 30 minut. W razie potrzeby uzupełnić wodę. Śliwki pokroić na 4 części, zalać 1/4 szklanki wrzącej wody, dodać cukier, cynamon i gotować 10 minut. Boczek wyjąć i pokroić w cienkie paski, dodać śliwki, wymieszać. Pozostałe masło zrumienić. Gęstą zupę rozlać na talerze, polać masłem i posypać boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak