Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUSZKI Z KASZĄ MANNĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 15 dag
mleko 2,5 szkl
jajko 4 szt
cukier 3 łyżki
masło 2 łyżki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: RACUSZKI Z KASZĄ MANNĄ

Kasze mannę ugotować na mleku na gesto i ostudzić.
Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę, białka na pianę a masło stopić.
Do kaszy manny dodawać powoli mieszając żółtka, i masło, wyrobić na gładką masę, dodać pianę i lekko wymieszać, smażyć racuszki na gorącym oleju na złoto, podawać z cukrem lub konfiturą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak