Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik tzw. salceson

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanka
cukier 1 szkl.
jajko 4 szt.
olej 2/3 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
cynamon i kakao 3 łyżeczka
bakalie
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jabłka 7 pokrojone w kostkę

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik tzw. salceson

Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, cynamon z kakao, proszek i sodę. Wymieszać. Powoli wlać olej,dodać jabłka i bakalie. Piec w temp. 180 stopni około 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 07.03.2011 15:33
super
pacpaw 02.03.2011 22:44
faktycznie podobny :o) moja troszkę bardziej okrojona wersja bez cynamonu i bakalii

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak