Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z bananów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna pół szklanki
jajko 2
mleko 2 szklanki
cynamon Prymat pół łyżeczki
sól szczypta
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z bananów

Mąkę pszenną przesiać, dodaćjajka, cynamon i szczyptę soli, ubić na jednolitą masę dolewając stpniowo mleko. Pozostawić na godzinę Obrane i przekrojone wzdłuż banany maczać w cieście i natychmiast smażyć na głębokim oleju aż ładnie sięzrumienią. Podawać bezpośrednio po usmażeniu posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 04.01.2011 20:18
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak