Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki wątrobiane do rosołu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko szklanka
wątroba wieprzowa lub wołowa 15 dag
śledziona 5 dag
cebula 1 duża
jajko 2
masło 1 łyżka
smalec 1 łyżka
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki wątrobiane do rosołu

Bułkę namoczyć w gorącym mleku. Cebulędrobno posiekać i zeszklić na smalcu. Wątrobę i śledzionędrobno posiekać. Wymieszać dokładnie odciśniętą bułkę, posiekaną wątrobę, śledzionę, cebulę z rozbełtanymi jajkami i ze stopionym masłem. PRzyprawić solą, pieprzem, majerankiem, pozostawić na 20 min. Zagotować litr wody, osolić. Formować małe kuleczki i gotować 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 26.04.2012 07:47
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak