Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie ciasto orzechowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 5 łyżek
jajko 7 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki
cukier 7 łyżek
aromat migdałowy 1/2 łyżeczki
orzechy włoskie 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie ciasto orzechowe

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodając stopniowo po 1 żółtku. Następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aromat i orzechy. Delikatnie wymieszać.Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy i piec w temp 180 stopni przez 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 02.01.2011 06:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak